Sveriges bästa artister

Vet att 50% av mina blogginlägg är listor men det är ju så roligt och så slipper ni läsa så mycket. Därför blir det en lista till och inte vilken som helst utan Sveriges 10 bästa artister/grupper genom tiderna. Jag kan avslöja direkt att nej ABBA vinner inte dem är inte ens med, viktigt.


10:e plats

Caesars (f.d. Caesar's Palace). Kanske inte den mest jämna gruppen men vissa låtar är mer än bra, Jerk it out förstås men även over fore it started och ett par till är verkligen "lyssningsvärda".



9:e plats:

Timbuktu. Även om jag egentligen inte gillar den här typen av musik kan man inte blunda för denna gubbes storhet. Skulle verkligen vilja vara en sån språklig talang som han (kanske även du som läser skulle önska att jag var). Bästa låtarna, förutom Alla vill till himmelen men ingen vill dö, är Karmakontot och lika barn avika bäst. Dessutom kan man inget annat än att gilla honom som person, det vet alla som kollade på musik hjälpen för några veckor sen.



8:e plats:

Anna Ternheim. Med en röst som skär in i hjärtat och en jämnhet som få artister har är Anna Ternheim självklart med på listan. Bästa låtarna är svårt att välja, det finns alldeles för många helt enkelt. Här kommer i alla fall en av dem.





7:e plats:

Johnossi. Sjukt bra grupp, kan göra allt från lugna låtar t.ex. Summerbreeze till rock (eller vad man ska kalla det) som What's the point. Men coolast av dem alla är nog ändå Man must dance, helt unik och fantastisk.




6:e plats:

Kent. Dem har helt enkelt gjort för mycket under för lång tid för att man ska kunna bortse från dem på en sån här lista. Även om jag tycker att dem peakade för ganska många år sen så är dem ju trots allt Kent, the one and only.





5:e platsen:

Cardigans. Började ju lite tråkigt med t.ex. Lovefool, men sen blev de bara bättre och bättre. Bästa skivan enligt mig är Super extra gravity, där i stort sett varje låt är bra.





4:e plats:
The Hives. Kanske det coolaste bandet och dessutom med den coolaste sångaren. Funkar kanske inte allt för tidigt på morgonen men vid alla andra tillfällen kan och bör man lyssna på The Hives.




3:e plats:

Håkan Hellström. Förste och främste Göteborgaren, behöver man säga mer. Håkan är allt från förfest till efterfest och som en sann göteborgare en jävligt trevlig person (verkar det som, känner honom självklart inte).




2:a plats:
Mando Diao. Självklart måste Mando Diao ha en topp placering på listan. Vet inte var eller hur jag ska börja förklara deras storhet. Dem har helt enkelt allt som krävs av ett bra band och har gjort fler och bättre skivor än dem flesta.







1:a plats:

Cornelis Vreeswijk. Sveriges entertainer nummer ett, Det finns ingen som skriver texter som Cornelis och det finns ingen som sedan sjunger texterna som Cornelis. Helt unik och alldeles otroligt bra.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0