Raw Comedy

I torsdags var jag och Hanna på Raw comedy på Parken (tack Hanna för ett bra initiativ). Vi kom dit drack några öl och ställde oss i en massiv kö för att få en sitt plats, kändes som att köra hela havet stormar mot en massa fyllon. Vi lyckades dock skaffa oss de bästa platserna på stället med och lite tur samt en massa skicklighet så satt vi där mitt framför scenen med varsin öl i handen, sweet.

Medverkande denna kväll var Hasse Brontén, Thomas Järvheden och två "rookies" eller vad man ska kalla dem. Först av allt måste jag bara ta upp ett problem med hela Standup grejen. Visst är det lite konstigt att ställa sig på en scen och säga nu ska jag vara rolig, alltså blir man inte automatiskt mindre rolig just därför att man vill vara så jävla rolig. Sen blir man ju lite fundersam är det verkligen så RAW som dem vill att det ska vara, har inte alla hört sex och bajs skämt förut. Det funkade säkert svin bra för tjugo år sen då folk blev chockade av att någon vågade stå på en scen och säga fitta, nu börjar det helt enkelt bli dags att förnya koncepten lite.

Ändå måste jag säga att det var en mycket trevlig kväll och det var klart att dem fick in en del poäng här och där. Det blir faktiskt en bättre upplevelse att se det live, i och för sig kan det ölen som gör de. Hur som helst i sann Alex Schulman anda ger jag samtliga komikerna betyget 2 av 5  och kvällen som helhet 4 av 5.

Och så ett personligt medelande till Thomas Järvheden; snälla sluta sjunga.

The Tourist

Gårdagen spenderades med en promenad på stan, en öl och en bio. Filmen var The Tourist  med Johnny Depp och Angelina Jolie m.fl. Så här är det alltså tänkt att det skall komma en recension. 


Filmen börjar i Paris och "fortsätter" sedan till Venedig, alltså inga fel när det gäller miljöerna. Annars var den lite löjlig men oxå ganska bra, har inte riktigt bestämt mig. Uteslutande har recensenterna sågat filmen, men jag tycker nog att de är lite väl hårda för filmen är helt klart sevärd. Johnny Depp är som alltid bra och Angelina Jolie är helt ok och man får lite blandning av action och komedi. Regissören heter Florian Henckel von Donnersmarck och även om han inte får något pris för filmen så borde han ju iaf. få nåt slags pris för att han lyckats skaffa sig ett sånt sjukt rejält namn. Slutsats man blir inte besviken men den förändrar inte på något sett livet, betyget blir 3 av 5. 



Munspels dags

Har precis börjat försöka lära mig att spela munspel. Kanske kan låta som ett konstigt val att börja sin musikaliska bana med men det är rätt skönt att lyssna på. Dessa låtar är mycket bra exempel på detta:



Neil Young - Heart of gold



Angus & Julia Stone - Just a boy

De här låtarna är oxå dem som jag har hunnit lära mig att spela, problemet är bara att det inte låter lika bra när det är jag som spelar. Men det är en kul grej, kul att kunna och inte så svårt att lära sig. Sist men inte minst ett tack till Hanna som fick mig att förstå munspelets storhet. 


Vintern är inte över!!

Är så trött på alla er som tjatar om att all snö ska töa bort, för att de är så jobbigt med snö överallt. Alla er som har fått för er att vintern är slut bara för att snön töar bort. Kan ju bara berätta för er att det inte riktigt går till så, det kommer inte bli sol och 25 grader varmt bara för att snön försvinner. Hoppas det inte kom som en chock. Troligen kommer det vara 1-2 grader och horisontalt regn i två tre månader istället. Tycker ni verkligen att detta låter roligare än vackert vinterväder?

Det gör ni naturligtvis inte, vet precis hur det skulle låta om snön smälte till förmån för det gamla vanliga Göteborgs regnet. Grejen är att folk vänjer sig för fort och att de inte tänker på vad de får istället. Det känns som att den enda gången som Svensken vill ha snö är några timmar på julafton, utöver det är det bara ett en massa gnäll. Men det kanske bara handlar om att det är så kul att gnälla. Lär er att jämföra, saker skulle kunna vara mycket värre. Detta är veckans väder i Göteborg:




och detta är samma veckas väder i Yakutsk, Ryssland:



Så nu är det dags för en liten jämförelse, det kanske inte är så dumt här i alla fall. Ni kan tacka mig i kommentars fältet här nedanför för att jag gett er lite perspektiv på saker, så att ni äntligen kan börja njuta av denna hittills fantastiska vinter. Varsågoda!!

Vad fan håller svenska folket på med??

Den sjukaste telefon omröstningen genom tiderna har precis gått av stapeln och den slutade med att Therese Alshammar vann Jerringpriset före skidstafettlandslaget. Den enda rimliga förklaringen till detta är antingen att 35% av Sveriges befolkning är idioter eller att det var fel på rösträkningen. Visste inte ens att simning var en sport tills ikväll, trodde de var nåt man gjorde på semestern. Men tydligen gillar svenskarna simning bättre än nationalsporten längdskidåkning. Stafettlagets guld i Vancouver är det största som hänt svensk idrott sen hockeylandslaget tog guld i Turin 2006 och dem får stryk av Alshammar som vann..... ja vad de nu var hon vann.


Ett med naturen

Trots att man bor i Göteborg är det inte varje dag man ser havet, tyvärr är det inte ens varje vecka. Idag blev längtan lite för stor och jag bestämde mig för att åka ut till Brännö. Vädret var förstås inte det bästa men jag tänkte inte låta en sån små sak stoppa mig, de var ju ändå varmt (nästan 4 grader). Jag tog mig till Saltholmen och därifrån vidare med färjan ut i den vackra södra skärgården. Från Brännö tog jag en promenad till Galterö som ligger precis brevid, denna ö är nästan helt obebyggd och här kunde jag vara ensam med naturen. Det var i alla fall vad jag trodde men helt plötsligt kom detta farande ur dimman och förstörde illusionen. 




Fick ändå en bra natur upplevelse med många vackra vyer, krävdes dock mycket gående och två extremt blöta fötter. Här har ni resultatet av dagen i foto format:


Passagen mellan Brännö och Galterö








Ski bum

Idag har jag spenderat dagen på skidor på väg ned för en backe, eller om jag ska vara ärlig så blev det nog mest upp för en backe i en långsam lift. Men kul var det i alla fall speciellt dem första åken när det var puder och tomt i backen. Testade dessutom snowboard igen för första gången på typ tre år och upptäckte att jag inte alls blivit bättre under dessa tre år. Svans kotan var den del på kroppen som bäst fick känna på denna tillbaka gång i snowboard teknik, slutsats: vila sig i form är en myt.


Något som fascinerade mig var hur många duktiga åkare det var som var där, något som kanske inte var helt väntat i "snösäkra" Ulricehamn. Vad som gjorde mig ännu mer förvånad och även lite förbannad var hur jävla små dessa duktiga åkare var. Hade nån slags förhoppning att min livserfarenhet och rutin skulle vara till någon nytta, men denna förhoppning krossades bit för bit av ett ändlöst antal småkillar som satte 360 på 360.

Även om jag kom fram till att jag inte hade så mycket hopp talang så lyckades jag i alla fall ta mig hem utan några livshotande skador och  hade rätt kul på vägen. Som tur var fanns det ju oxå dem som var betydligt sämre än mig så det var bara att tänka positivt och fokusera på dessa kraschande nybörjare istället. Detta gjorde oxå de många och långa turerna med liften i det närmaste behagliga, nej ingen av dem dog så det är helt ok att skratta åt dem. Nu är jag trött som man bara kan bli efter en heldags skidåkning och ska krascha själv i soffan. Hoppas snön ligger kvar minst 2 månader till nu när jag börjat komma i skidform igen, 360:n är kanske inte så långt borta i alla fall.


Tack till alla er som ägnade er åt detta och förgyllde min dag, hoppas ni inte slog er allt för mycket.

Öl tips

Har upptäckt nåt alldeles fantastiskt, ett Amerikanskt öl som är gott. Visst låter det som något man aldrig trodde att man skulle få uppleva under sin livstid. Men detta öl är inte bara bra det är riktigt bra, namnet är Anchor Steam Beer och bryggs av Anchor brewing i San Fransisco. Detta öl är mycket speciellt och kan närmast beskrivas som en blandning av ale och en vanlig lager. Det passar utmärkt att bara dricka som det är men framförallt till mat visar sig dess fulla potential. Så om någon har något intresse för öl köp detta (det finns på systemet) och bli glad, riktigt glad. Blir törstig bara av att skriva om det, hoppas det smakar bra....

Sveriges bästa artister

Vet att 50% av mina blogginlägg är listor men det är ju så roligt och så slipper ni läsa så mycket. Därför blir det en lista till och inte vilken som helst utan Sveriges 10 bästa artister/grupper genom tiderna. Jag kan avslöja direkt att nej ABBA vinner inte dem är inte ens med, viktigt.


10:e plats

Caesars (f.d. Caesar's Palace). Kanske inte den mest jämna gruppen men vissa låtar är mer än bra, Jerk it out förstås men även over fore it started och ett par till är verkligen "lyssningsvärda".



9:e plats:

Timbuktu. Även om jag egentligen inte gillar den här typen av musik kan man inte blunda för denna gubbes storhet. Skulle verkligen vilja vara en sån språklig talang som han (kanske även du som läser skulle önska att jag var). Bästa låtarna, förutom Alla vill till himmelen men ingen vill dö, är Karmakontot och lika barn avika bäst. Dessutom kan man inget annat än att gilla honom som person, det vet alla som kollade på musik hjälpen för några veckor sen.



8:e plats:

Anna Ternheim. Med en röst som skär in i hjärtat och en jämnhet som få artister har är Anna Ternheim självklart med på listan. Bästa låtarna är svårt att välja, det finns alldeles för många helt enkelt. Här kommer i alla fall en av dem.





7:e plats:

Johnossi. Sjukt bra grupp, kan göra allt från lugna låtar t.ex. Summerbreeze till rock (eller vad man ska kalla det) som What's the point. Men coolast av dem alla är nog ändå Man must dance, helt unik och fantastisk.




6:e plats:

Kent. Dem har helt enkelt gjort för mycket under för lång tid för att man ska kunna bortse från dem på en sån här lista. Även om jag tycker att dem peakade för ganska många år sen så är dem ju trots allt Kent, the one and only.





5:e platsen:

Cardigans. Började ju lite tråkigt med t.ex. Lovefool, men sen blev de bara bättre och bättre. Bästa skivan enligt mig är Super extra gravity, där i stort sett varje låt är bra.





4:e plats:
The Hives. Kanske det coolaste bandet och dessutom med den coolaste sångaren. Funkar kanske inte allt för tidigt på morgonen men vid alla andra tillfällen kan och bör man lyssna på The Hives.




3:e plats:

Håkan Hellström. Förste och främste Göteborgaren, behöver man säga mer. Håkan är allt från förfest till efterfest och som en sann göteborgare en jävligt trevlig person (verkar det som, känner honom självklart inte).




2:a plats:
Mando Diao. Självklart måste Mando Diao ha en topp placering på listan. Vet inte var eller hur jag ska börja förklara deras storhet. Dem har helt enkelt allt som krävs av ett bra band och har gjort fler och bättre skivor än dem flesta.







1:a plats:

Cornelis Vreeswijk. Sveriges entertainer nummer ett, Det finns ingen som skriver texter som Cornelis och det finns ingen som sedan sjunger texterna som Cornelis. Helt unik och alldeles otroligt bra.



Banjo det mest underskattade instrumentet

Satt och lyssnade på några av mina favorit låtar på spotify då jag insåg att alla dessa låtarna alla hade något gemensamt, nämligen banjon. Sen denna upptäckt har jag förstått att jag kommer gilla vilken låt som helst så länge det är en banjo med på ett hörn. För att bevisa att jag som alltid har rätt följer här några exempel, min förhoppning är att detta skall omvända alla er syndare som ännu ej är frälsta av banjon..









Enda nackdelen är väl att man för att kunna bli en riktigt bra banjo spelare inte får ha allt för mycket tänder och att ens morsa och farsa troligtvis är syskon, detta kanske låter lite konstigt men kolla på detta så förstår ni.



Och solen har sin gång.

Det är precis den här tiden på året som man alltid börjar tänka och längta efter sol, värme och salt vatten. Därför tänkte jag bjuda på lite restips till alla som är trötta på mörker och kyla. Tänkte alltså lista dem fem bästa badplatserna jag besökt.

Plats nummer fem: Santa Monica beach, Los Angeles, USA.

I det annars så fantastiskt ocharmiga Los Angeles är i alla fall Santa Monica beach lite trevlig.    


Fjärde plats: Phra Nang, nära Ao Nang, Thailand.


Höjd punkten i Thailand mycket vacker strand, dock förstörs upplevelsen något av alla strandförsäljare som är på en som flugor.

Stranden Ao Phra Nang, Krabi


Tredje plats: Elafonissi, Kreta, Grekland

Det finns inget annat att säga än att detta är en av de vackraste sandstränder jag någonsin varit på.

Elafonissi lagoon - Elafonisi, Hania


Andra plats: Blue Lagoon, Fiji


Detta är stranden där filmen med samma namn spelades in. En fantastisk strand med ett ännu mer fantastiskt korallrev ett par meter ut i vattnet. Att vi var helt ensamma på hela stranden var ju inte heller någon nackdel.




Första plats: Limnionas, Zakynthos, Grekland

Detta är kanske inte den ultimata sandstranden som man hade väntat sig på första platsen på en sån här lista, men det finns inget ställe som är vackrare, häftigare och skönare än detta ställe. Utan konkurrens den absolut bästa badplatsen jag någonsin besökt, åk dit!!!



Vargjakt den 15 januari?

Verkar tyvärr som om det är dags för ännu en vargjakt, denna jakt planeras gå av stapeln den 15 januari och ungefär 3750 jägare har anmält sitt intresse. 3750 jägare det är en absurd siffra, framförallt när det handlar om 20 vargar som ska skjutas, förutom de fem sex stycken extra dem kommer hinna skjuta innan de förstått att de redan fyllt kvoten. Alla dessa jägare sitter just nu och längtar till på lördag och samtliga av dem hoppas på att bli den lyckliga jägare som får skjuta en varg. Har försökt förstå vad som driver dessa människor till att vilja göra detta men kan inte komma på en ända rimlig förklaring.


En av anledningarna man hört är att jägarnas hundar blir tagna av vargen. Detta inträffar alltså när jägarna släpper sina hundar lösa rakt ut i skogen där de mycket väl vet att det finns vargar. Dessutom gör de detta för att lustmörda nåt annat djur. Visst låter HÄMND som en fullständigt rimlig anledning att jaga varg. Framförallt när det är just dessa hämndlystna människor som skall genomföra jakten. Hur kan man ens känna ett behov av att hämnas på ett djur som beter sig just som ett djur, dessutom är det dem själva som släppt sina hundar lösa i skogen. Det låter lite som en oansvarig förälder som skyller på nåt jävla TV-spel när deras störda oälskade ungar skjuter ihjäl sina klasskompisar. Till dem som använder detta argument vill jag bara säga väx upp, ibland är världen inte precis som man vill, alla djur är inte snälla mot varandra, ledsen att behöva säga det.

Ytterligare en anledning man ibland hör är att man bara vill förbättra vargstammen eftersom det finns inavelsproblem. Hur ska man bemöta detta, hela argumentet faller ju på sin egen orimlighet. Vem fan tror på riktigt att man förbättrar den redan hårt pressade vargstammen genom att döda några av dem, brukar man inte göra precis tvärtom och införa fler friska djur.


Människan har en otrevliga tendens att vilja kontrollera allt i sin omgivning och jag tror det är denna "evolutionärarest" som spökar i det här fallet. Vi verkar ha nåt slags behov av att kontrollera och detalj styra alla naturliga system omkring oss i tron att de inte klarar sig utan oss. Trots att dessa försök aldrig någonsin haft lyckad utgång kör vi på precis som vanligt. Borde inte en större vargstam vara något bra och leda till att jakten på även andra djur kan minska? 

Sanningen är den att enda anledningen till jakten är att jägarna själva tycker att det är så jävla kul att döda saker i sin omgivning, framförallt vargar och att politikerna som har hand om detta behöver dessa lättstötta, skjutglada bönders röster för att behålla sina jobb, tragiskt.

The ONE movie list

Detta är filmerna som måste ha setts, helst mer än en gång.
10: Schindler's list
9:  Amores perros
8:  Inception
7:  Smala Sussie
6:  No country for old men
5:  Fight club
4:  Rear window
3:  Pulp fiction
2:  The Usual suspects
1:  Inglourious basterds

Special release

Talisker 18 år är kanske den bästa single malt whiskeyn som existerar och som någonsin har existerat. Vad skulle kunna vara bättre än denna underbara dryck kan man fråga sig?
På den frågan finns endast ett svar, självklart kan det bara vara den nya Talisker 25 special release. Har dock ännu inte smakat den så jag vet ju egentligen inte vad jag pratar om men den kan bara vara den bästa helt enkelt. Allt som krävs är nu bara att skramla ihop dem bortåt 1700 kr en flaska kostar vilket inte är det lättaste på ett CSN lån. Men en sak är säker, nån dag skall det bli du och jag Talisker 25, och då är det bäst för dig att du lever upp till mina helt sinnessjukt höga förväntningar.

Tour de ski är förlorat

Har nu följt tour de ski slaviskt i några dagar och haft hoppet uppe. Men idag vände allt, alla svenskarna blev utvallde ur loppet och har nu ett betydligt sämre läge att kunna få några bra placeringar. Det kanske inte spelar så stor roll egentligen det är varken ett OS eller VM men kanske i brist på annat kommer man ändå till sin förvåning på sig själv med att stå där och skrika framför TV:n. Det var två katastrofala lopp där svenskarna bara tappade mer och mer tid och som alltid när en svensk inte vinner frågar man sig hur dopade dem andra egentligen var. Men idag kanske det ändå handlade om en miss i vallningen och inte bara att alla andra var dopade. Alla förhoppningar är nu grusade, men imorgon kommer jag säkert vara lika säker på seger som innan, och bli lika förvånad som idag när svenskarna inte är med bland dem bästa. Snart är de i alla fall VM i Norge och jag vågar knappt tänka på hur mycket skrik och upprörda känslor det blir då.
Svenska vallningsteamet måste ändå vara dagens förlorare dem gjorde verkligen inte sitt jobb idag. Tycker ändå lite synd om dem, direkt efter loppet blev de jagade av journalister som vill utvärdera varje liten detalj i deras arbete. Dem dagarna när vallningen varit bra har ingen journalist visat något som helst intresse för dem. Rätt tungt att alla kan upptäcka när man har en dålig dag på jobbet. Fast jag kanske är lite väl snäll mot dem nu, har väl lite dåligt samvete för all skit jag gav dem under loppet.

Börjar bli dags att skriva nåt!!

Kom för nån vecka sen fram till att jag precis som alla andra ska skaffa en blogg, sagt och gjort fixade denna blogg och tänkte inte mer på det. Har nu fått förklarat för mig att man dessutom måste skriva nånting på den lite då och då, så here it goes......
först och främst tänkte att jag skulle vara lite nyskapande på denna blogg och skriva om mina intressen, för det har väl ingen gjort förut? Sen kommer det väl säkert bli lite andra grejer också.

10 mest spelade låtarna just nu

  1. Angus & Julia Stone --- Just a boy
  2. Langhorne Slim       --- Restless
  3. Håkan Hellström      --- River en vacker dröm
  4. Mumford & Sons      --- After the storm
  5. Hästpojken              --- Gitarrer & Bas, Trummor & Hat
  6. Albert Hammond Jr  --- Scared
  7. Björn Olsson           --- Tjörn
  8. Fleet Foxes             --- Mykonos
  9. Pixies                     --- Here comes your man
  10. Beck                      --- Lost cause
Måste passa på att tacka spotify, du gör mig lycklig varje dag tack!!

RSS 2.0