Vargjakt den 15 januari?

Verkar tyvärr som om det är dags för ännu en vargjakt, denna jakt planeras gå av stapeln den 15 januari och ungefär 3750 jägare har anmält sitt intresse. 3750 jägare det är en absurd siffra, framförallt när det handlar om 20 vargar som ska skjutas, förutom de fem sex stycken extra dem kommer hinna skjuta innan de förstått att de redan fyllt kvoten. Alla dessa jägare sitter just nu och längtar till på lördag och samtliga av dem hoppas på att bli den lyckliga jägare som får skjuta en varg. Har försökt förstå vad som driver dessa människor till att vilja göra detta men kan inte komma på en ända rimlig förklaring.


En av anledningarna man hört är att jägarnas hundar blir tagna av vargen. Detta inträffar alltså när jägarna släpper sina hundar lösa rakt ut i skogen där de mycket väl vet att det finns vargar. Dessutom gör de detta för att lustmörda nåt annat djur. Visst låter HÄMND som en fullständigt rimlig anledning att jaga varg. Framförallt när det är just dessa hämndlystna människor som skall genomföra jakten. Hur kan man ens känna ett behov av att hämnas på ett djur som beter sig just som ett djur, dessutom är det dem själva som släppt sina hundar lösa i skogen. Det låter lite som en oansvarig förälder som skyller på nåt jävla TV-spel när deras störda oälskade ungar skjuter ihjäl sina klasskompisar. Till dem som använder detta argument vill jag bara säga väx upp, ibland är världen inte precis som man vill, alla djur är inte snälla mot varandra, ledsen att behöva säga det.

Ytterligare en anledning man ibland hör är att man bara vill förbättra vargstammen eftersom det finns inavelsproblem. Hur ska man bemöta detta, hela argumentet faller ju på sin egen orimlighet. Vem fan tror på riktigt att man förbättrar den redan hårt pressade vargstammen genom att döda några av dem, brukar man inte göra precis tvärtom och införa fler friska djur.


Människan har en otrevliga tendens att vilja kontrollera allt i sin omgivning och jag tror det är denna "evolutionärarest" som spökar i det här fallet. Vi verkar ha nåt slags behov av att kontrollera och detalj styra alla naturliga system omkring oss i tron att de inte klarar sig utan oss. Trots att dessa försök aldrig någonsin haft lyckad utgång kör vi på precis som vanligt. Borde inte en större vargstam vara något bra och leda till att jakten på även andra djur kan minska? 

Sanningen är den att enda anledningen till jakten är att jägarna själva tycker att det är så jävla kul att döda saker i sin omgivning, framförallt vargar och att politikerna som har hand om detta behöver dessa lättstötta, skjutglada bönders röster för att behålla sina jobb, tragiskt.

Kommentarer
Postat av: mammamu

Jag kan bara instämma i allt och med skam känna att man bor i detta minst trångbodda land men inte för vargar där gäller tydligen andra kvadratmått. Fy fan för dessa mördare. Det är inte helt utan att det kanske var bra för det jaktlaget som fick känna på hur det är att inte vara önskvärda i Tunisien. Precis detta utsätter ni oskyldiga djur för, för nöjes skull.

2011-01-19 @ 13:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0